eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Megvásárolta az InfoRádiót a Közép-Európai Média Zrt.

A Közép-Európai Média Zrt 2008. március 12-én megvásárolta az InfoRádió Kft. száz százalékos tulajdonrészét, és ezzel az FM 95.8-as budapesti regionális frekvencián sugárzó egyetlen magyarországi hírrádió és az inforadio.hu internetes hírportál kizárólagos tulajdonosa lett.

Az ügyletet kommentálva Spéder Zoltán, a Közép-Európai Média Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: szakmailag és üzletileg is sikeres, műfajteremtő vállalkozásnak tartja az InfoRádiót és az általa üzemeltetett inforadio.hu internetes hírportált. Spéder szerint az objektív, hiteles és gyors tájékoztatásról ismert cég megvásárlása jól illeszkedik a Közép-Európai Média fejlődési stratégiájába, hiszen a hírrádió és a hírportál - eddigi értékeinek megtartása mellett - a csoport többi tagjával kialakítható szakmai és üzleti szinergiák révén jelentősen hozzájárulhat a Társaság organikus növekedéséhez, a több platformon történő hír és információszolgáltatáshoz. Kiemelte: az új tulajdonos nagyra értékeli a szakmai stáb és a cégvezetés eddigi munkáját, így az InfoRádió - a cégcsoport többi tagjához hasonlóan- megtartja szakmai önállóságát. Módos Márton, az InfoRádió ügyvezető igazgató-főszerkesztője hangsúlyozta: a Közép-Európai Média Zrt. az egyik legdinamikusabban fejlődő, az új kommunikációs technológiák kihasználásában élen járó, magyar tulajdonú regionális vállalatcsoport, amely az InfoRádió számára biztos üzleti és szakmai hátteret, és a digitális rádiózástól a szélessávú tartalomszolgáltatásig terjedő területen egyaránt jelentős fejlődési lehetőséget biztosít.

Az InfoRádió Kft. 2000-ben kezdte meg a rádiós műsorszolgáltatást, 2002 óta a BBC stratégiai partnere, internetes hírportálját 2006 januárjában indította útnak. A Szonda-Ipsos-GfK felmérései szerint az FM 95.8-as budapesti regionális frekvencián sugárzó csatorna 2007-ben naponta átlagosan mintegy 100 ezer hallgatót vonzott, hallgatói első sorban az üzleti és politikai döntéshozók, véleményformálók közül kerülnek ki, és a budapesti regionális rádiók között ebben a célcsoportban évek óta piacvezető. Egyedüli kereskedelmi rádióként sem zenét, sem szórakoztató tartalmat nem sugároz, és saját véleményt vagy kommentárt sem közöl. Módos egyedülálló szakmai teljesítménynek tartja, hogy bár a hírrádió a hét minden napján, napi 24 órában negyedóránként sugároz híreket, az elmúlt hét évben soha, semmilyen műsorral kapcsolatban sem marasztalta el az ORTT Panaszbizottsága. A társaság üzleti eredményeivel kapcsolatban kiemelte: az InfoRádió az elmúlt hét évben nyereségesen gazdálkodott, külső adóssága nincs, fejlesztéseit saját forrásból valósítja meg. A mostani tranzakció során a vevő a hírrádió 100%-os tulajdonosa lett, megvásárolva többek között az alapító-többségi tulajdonos, Mészáros László érdekeltségeihez tartozó, londoni Achilles Investment Ltd. eddigi többségi üzletrészét.

Díjak, kitüntetések: Az InfoRádió 2004-ben elnyerte a legjobb márkáknak járó Superbrand-titulust; az inforadio.hu hírportált 2007-ben - média kategóriában - az "Év portáljának" választották, az InfoRádió alkotóközösségének munkáját pedig 2008-ban Pulitzer-emlékdíjjal jutalmazták.

A Közép Európai Média és Kiadó Zrt. a mostani tranzakcióig elsősorban a magyar és közép-európai regionális internet piacon rendelkezett érdekeltségekkel. A Társaság érdekeltségi körébe tartozik többek között az egyik leglátogatottabb magyarországi internetes portál, az Index.hu; a Velvet.hu online bulvármagazin, a Totalcar.hu online autós magazin; a Portfolio.hu online gazdasági újság; a legnagyobb hazai e-kereskedelmi portál, a Bookline.hu, a legbővebb hazai szállodakínálatot nyújtó utazási portál, a C-travel.hu; az internetes nyelvtanulási lehetőséget nyújtó eNyelviskola.hu, illetve a Napi Gazdaság c. gazdasági napilapot és a napi.hu internetes portált működtető társaság; valamint a közép-európai régió egyik legsikeresebb célzott reklám szolgáltatását nyújtó internetes társasága, az ETARGET is.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 15:11
×
×
×
×