INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Veres töretlenül optimista

InfoRádió / MTI
Magyarország számára világos ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság, amelyek mindegyike a reformok folytatásának irányába hat - mondta Günter Verheugen, az Európai Bizottság alelnöke a Veres János pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően.

A magyar kormány példaértékűen törekszik arra, hogy a megadott irányvonalakon belül maradva elérje az Európai Unióval közösen meghatározott célkitűzéseket - mondta az Európai Bizottság alelnöke a Veres János pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően.

Günter Verheugen hangsúlyozta: az összes fontos európai gazdasági kérdésben azonos álláspontot képvisel a magyar kormánnyal.

Magyarország számára világos ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság, ezek mindegyike a reformok folytatásának irányába hat - mondta Günter Verheugen, hozzátéve, hogy a legfontosabb feladata a pénzügyminiszternek van: az állami pénzügyek szanálását úgy kell végrehajtani, hogy az intézkedések ne fojtsák meg a növekedést.

Az alelnök emlékeztetett arra, hogy már a jövő héten újra találkozik a magyar politikusokkal az Európai Csúcson, ahol egyebek között a következő három év gazdaságélénkítő és foglalkoztatás növelő teendőiről egyeztetnek.

Három témát tartott különösen fontosnak az uniós politikus: az energia- és a klímapolitikát, a kkv szektor fejlesztését és a bürokrácia csökkentését.

Veres János pénzügyminiszter a találkozót követően úgy fogalmazott: a megbeszélésen a közös gondolatok voltak a meghatározóak és nem a különbségek.

Arra a hírre, hogy pénteken reggel a másodlagos állampapír-piac szinte megfagyott, és a kereskedők elmondása szerint szünetelt a jegyzés, mivel szinte egyáltalán nem voltak vételi ajánlatok, a pénzügyminiszter úgy reagált: folyik az egyeztetés a pénzügyminisztérium, a jegybank és az Államadósság Kezelő Központ munkatársai között.

Hozzátette: nincs ok aggodalomra az állampapír-piaci folyamatok miatt.


A címlapról ajánljuk