eur:
393.31
usd:
367.94
bux:
66155.23
2024. április 24. szerda György

Veres töretlenül optimista

Magyarország számára világos ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság, amelyek mindegyike a reformok folytatásának irányába hat - mondta Günter Verheugen, az Európai Bizottság alelnöke a Veres János pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően.

A magyar kormány példaértékűen törekszik arra, hogy a megadott irányvonalakon belül maradva elérje az Európai Unióval közösen meghatározott célkitűzéseket - mondta az Európai Bizottság alelnöke a Veres János pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően.

Günter Verheugen hangsúlyozta: az összes fontos európai gazdasági kérdésben azonos álláspontot képvisel a magyar kormánnyal.

Magyarország számára világos ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság, ezek mindegyike a reformok folytatásának irányába hat - mondta Günter Verheugen, hozzátéve, hogy a legfontosabb feladata a pénzügyminiszternek van: az állami pénzügyek szanálását úgy kell végrehajtani, hogy az intézkedések ne fojtsák meg a növekedést.

Az alelnök emlékeztetett arra, hogy már a jövő héten újra találkozik a magyar politikusokkal az Európai Csúcson, ahol egyebek között a következő három év gazdaságélénkítő és foglalkoztatás növelő teendőiről egyeztetnek.

Három témát tartott különösen fontosnak az uniós politikus: az energia- és a klímapolitikát, a kkv szektor fejlesztését és a bürokrácia csökkentését.

Veres János pénzügyminiszter a találkozót követően úgy fogalmazott: a megbeszélésen a közös gondolatok voltak a meghatározóak és nem a különbségek.

Arra a hírre, hogy pénteken reggel a másodlagos állampapír-piac szinte megfagyott, és a kereskedők elmondása szerint szünetelt a jegyzés, mivel szinte egyáltalán nem voltak vételi ajánlatok, a pénzügyminiszter úgy reagált: folyik az egyeztetés a pénzügyminisztérium, a jegybank és az Államadósság Kezelő Központ munkatársai között.

Hozzátette: nincs ok aggodalomra az állampapír-piaci folyamatok miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×