eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Óriáscéget szeretne a MOL

A gázellátás biztosítására a MOL tárgyalásokat kezdeményez a kelet-európai térség nyolc földgázszállító vállalatával arról, hogy egy közös cégben egyesítsék az országos nagynyomású gázszállító hálózataikat - mondta Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója a Les Échos című francia gazdasági napilapnak adott interjújában.

Kelet-Európa legtöbb gázszállítója állami vállalat és nem rendelkezik elengedő tőkével az infrastruktúra fejlesztéséhez, viszont egy közös cég könnyebben tudna pénzhez jutni.

A kétoldalú tárgyalások már megkezdődtek és várhatóan a hónap végén kerül sor az első közös megbeszélésére az érdekelt vállalatokkal - tette hozzá a vezérigazgató.

Mosonyi György elismerte, hogy a terv azért bonyolult, mert szükség lesz a versenyhatóságok, a kormányok és a részvényesek beleegyezésére is.

Oroszország részéről viszont egyelőre semmilyen nyomás nem érkezett a "szövetség" megakadályozására - mondta a lap kérdésére a MOL vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×