eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Idén a minimumadóra figyel az APEH

Az adóhatóság idei kiemelt feladatai közé fog tartozni a minimumadó ellenőrzése, azok köréből, akik nem fizetik meg ezt az új adófajtát - mondta el az InfoRádióban az APEH főosztályvezetője.

Hajdú Miklósné hozzátette: a kiválasztásról az érintettek levelet kapnak az adóhivataltól, ám az ellenőrzés megkezdéséig mindenki élhet az önellenőrzés, azaz az utólagos fizetés lehetőségével.

Mint mondta, az egyéni vállalkozóknak és a társas vállalkozásoknak a korrigált bevétel 2 százalékának megfelelő adót kell fizetniük, akik azonban bevétel híján ezt nem akarják megfizetni, azoknak nyilatkozniuk kell erről az adóhatóságnak.

A nyilatkozattevőket azonban kiemelten kezeli a az APEH. Mint azt Hajdú Miklósné elmondta: őket előbb kockázatelemzésnek veti alá az adóhatóság, és ez alapján dönt arról, hogy kiválasztja-e vizsgálatra.

Az adóhatóság adatai szerint a Magyarországon működő csaknem 400 ezer egyéni vállalkozás közül 165 ezer volt veszteséges 2006-ban. Az APEH-vezető szerint tarthatatlan, hogy ennyi vállalkozás működik bevételek nélkül, céljuk tehát az, hogy növeljék az adófizetők számát.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×