eur:
400.26
usd:
362.91
bux:
0
2024. október 3. csütörtök Helga

A kereskedelmi és iparkamara szerint muszáj irányt váltani

A Budapesti Kereskedelemi és Iparkamara általános alelnöke szerint a kormány rákényszerül a gazdaságpolitika megváltoztatásra, mert az ország versenyképessége gyenge, adórendszere elavult és rossz, a külföldi tőke vonzása megtorpant.

Vadász György egy budapesti háttérbeszélgetésen emlékeztetett arra, hogy a magyar gazdaságot a régió országai megelőzik, a magyar kis- és középvállalkozások egyre inkább lemaradnak a versenyben.

A kamara általános elnöke szerint a költségvetés egyensúlyának helyreállítására tett intézkedések kezdik meghozni az eredményt, de a büdzsé bevételi oldalának növelése mellett a kiadásokat is csökkenteni kellene.

Vadász György úgy vélte: a magyar gazdaság helyzetének javítása érdekében a foglalkoztatottságot kellene növelni. Mint mondta: jelenleg kevesen fizetnek sok közterhet, és ezen változtatni kell az élőmunka terhének csökkentésével.

Vadász György szerint a magyar gazdaságban tartalékot jelent a kis- és középvállalkozói kör, ezért mint mondta: ennek a szektornak a megerősítését szorgalmazza a kamara.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×