eur:
389.69
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Richter: 25,4 milliárdos nyereség idén

Az év első kilenc hónapjában 25,473 milliárd forint adózott nyereséget könyvelt el a Richter Gedeon Nyrt. Ez 39,4 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakában elértnél.

Az első háromnegyed évben 25,473 milliárd forint adózott nyereséget könyvelt el a Richter Gedeon Nyrt. - közölte a társaság a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerinti nem konszolidált gyorsjelentésben csütörtökön. Ez 39,4 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakában elértnél. Konszolidáltan az adózott profit 37,7 százalékkal 27,253 milliárd forintra esett vissza.

A gyógyszercég a nyereség csökkenését a belföldi eladások visszaesésével, új adófizetési kötelezettségekkel és a forint dollárral szembeni jelentős erősödésével magyarázza.

A nem konszolidált árbevétel 1,4 százalékkal 128,293 milliárd forintra mérséklődött, ugyanakkor konszolidáltan 5,7 százalékkal 167,756 milliárd forintra nőtt.

A nem konszolidált adatok alapján az egy részvényre jutó nyereség (EPS) - korrigáltan - 2.256 forintról 1.367 forintra csökkent, a konszolidált profit alapján pedig 2.341 forintról 1.427 forintra esett vissza.

Csak a harmadik negyedévben a Richter nem konszolidáltan 8,878 milliárd forint adózott profitot könyvelt el, 26,6 százalékkal kevesebbet a bázisnál. A portfolio.hu által megkérdezett elemzők ennél többet, 9,271 milliárd forintot vártak.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×