eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Pályakezdők: irány a nagy, külföldi cégek!

Egy felmérés szerint a pályakezdőknek érdemesebb a nagy, külföldi tulajdonban lévő cégeket megkeresni, mert ott nagyobb eséllyel járhatnak sikerrel - persze az sem mindegy, melyik felsőoktatási intézményben végeztek...

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézetének felmérése szerint a műszaki diploma még mindig jó startot ad.

Ugyanakkor a szakmai gyakorlat továbbra is kiemelten fontos szempont az állásinterjúkon, és a cégek nagyon is megnézik, hogy melyik felsőoktatási intézményben végzett a hozzájuk jelentkező pályakezdő.

Pályakezdőként leginkább a nagyobb és elsősorban külföldi tulajdonú cégeket érdemes megkörnyékezni, mert ezeknél a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy a kevésbé tapasztaltakat is tudják - és készek - alkalmazni.

A hazai vállalatok általános várakozásai többnyire pozitívak: a vizsgált 41 foglalkozási területen a diplomás és pályakezdő munkavállalók számának növekedésére lehet számítani a következő egy évben.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×