INFORÁDIÓ
2023. március 29. szerda
Auguszta

Veres: más uniós országok is védik stratégiailag fontos vállalataikat

Infostart

A kormány szerint a tőkepiaci szereplőknek be kell tartaniuk a törvényben leírt, rájuk vonatkozó szabályokat - reagált a pénzügyminiszter arra a hírre, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 25 millió forintra büntette az OMV-t tiltott piacbefolyásolás miatt. Veres János szerint nem ellentétes az uniós jogalkotással a Lex MOL néven ismertté vált törvényjavaslat, amely elfogadása esetén védelmet jelenthet a magyar olajipari társaság felvásárlása ellen.

A kormány álláspontja mindig is az volt, hogy a tőkepiaci szereplőknek az érvényes jogszabályok szerint kell eljárniuk. Akik ezt megsértik, azokat eddig is megbírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, és ezt követően is így tesz majd - mondta az InfoRádiónak a pénzügyminiszter.

Veres János közölte: a stratégiailag fontos vállalatokat védeni hivatott (Lex MOL néven elhíresült) törvényjavaslatról a jövő héten szavazhat az Országgyűlés.

A magyar Parlamentnek a döntései előtt nem kell véleményt kérnie az Európai Uniótól - reagált a pénzügyminiszter arra a felvetésre, hogy módosítják-e a törvényjavaslatot, ha annak tartalmát Brüsszel a közösség törekvéseivel ellentétesnek találja.

Hozzátette: ha az EU-ban úgy találják, hogy valamelyik magyar jogszabály nincs összhangban az érvényes uniós joggal, értesítik Magyarországot, ekkor pedig az illetékes szervezetek megteszik a szükséges lépéseket.

Veres János elmondta: úgy tudja, hogy a javasolt módosítások összhangban vannak más uniós tagállamok jelenleg is alkalmazott jogszabályaival, ez tehát nem unikális magyar megoldás.

Hanganyag: Kaputa Júlia

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018