INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

Klímaváltozás: jól járnak a vízgazdálkodásba fektető cégek

Infostart

Az ING tanulmánya szerint a következő évtizedek egyik legjobban megtérülő befektetése a vízgazdálkodás lesz, mert a klímaváltozás miatt édesvízhiány várható.

A következőkben nemhogy érdemben csökkenne, 50 százalékkal nő a kibocsátott szén-dioxid mennyiség, ennek oka pedig az, hogy tovább növekszik az energiaigény, főleg a gyorsan fejlődő ázsiai országokban - mondta az InfoRádiónak az ING Befektetési Alapkezelő igazgatója.

Benczédi Balázs közölte: a remények szerint ez ellen lehet majd tenni, ebbe az irányba mutatnak az új szabályozások is, amelyek szerint 2020-ig kötelezően az energiaigény 20-25 százalékát alternatív forrásokból kell biztosítani.

Az ING tanulmányban kiderül, hogy egyrészt azok a vállalatok állnak nagy jövő előtt, amelyek olyan technológiák, módszerek fejlesztésébe invesztálnak, amelyekkel csökkenthető a kibocsátott szén-dioxid mennyisége.

Minden bizonnyal sikeresek lesznek azok a cégek is, amelyek az alternatív energiaforrások kihasználásába fektet pénz - mondta Benczédi Balázs.

Hozzátette: az üvegházhatás miatti átlaghőmérséklet-emelkedés - 2030-ig ez akár 5 fokot is elérhet - hatására elolvadnak a jégmezők, ami édesvízhiányhoz, és a tengerek szintjének növekedéséhez vezet majd. Azok a vállalatok is jól szerepelhetnek tehát, amelyek az ivóvíz előállításának alternatív lehetőségeibe ruháznak be.

Hanganyag: Albert Dénes

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018