eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Klímaváltozás: jól járnak a vízgazdálkodásba fektető cégek

Az ING tanulmánya szerint a következő évtizedek egyik legjobban megtérülő befektetése a vízgazdálkodás lesz, mert a klímaváltozás miatt édesvízhiány várható.

A következőkben nemhogy érdemben csökkenne, 50 százalékkal nő a kibocsátott szén-dioxid mennyiség, ennek oka pedig az, hogy tovább növekszik az energiaigény, főleg a gyorsan fejlődő ázsiai országokban - mondta az InfoRádiónak az ING Befektetési Alapkezelő igazgatója.

Benczédi Balázs közölte: a remények szerint ez ellen lehet majd tenni, ebbe az irányba mutatnak az új szabályozások is, amelyek szerint 2020-ig kötelezően az energiaigény 20-25 százalékát alternatív forrásokból kell biztosítani.

Az ING tanulmányban kiderül, hogy egyrészt azok a vállalatok állnak nagy jövő előtt, amelyek olyan technológiák, módszerek fejlesztésébe invesztálnak, amelyekkel csökkenthető a kibocsátott szén-dioxid mennyisége.

Minden bizonnyal sikeresek lesznek azok a cégek is, amelyek az alternatív energiaforrások kihasználásába fektet pénz - mondta Benczédi Balázs.

Hozzátette: az üvegházhatás miatti átlaghőmérséklet-emelkedés - 2030-ig ez akár 5 fokot is elérhet - hatására elolvadnak a jégmezők, ami édesvízhiányhoz, és a tengerek szintjének növekedéséhez vezet majd. Azok a vállalatok is jól szerepelhetnek tehát, amelyek az ivóvíz előállításának alternatív lehetőségeibe ruháznak be.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodásra készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×