INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

Az OMV bírósághoz fordul megbírságolása miatt

Infostart

Az OMV azt állítja: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nem hagyott nekik elég időt arra, hogy kifejthessék álláspontjukat a tiltott piacbefolyásolás miatt ellenük indított eljárásban.

Az OMV német nyelvű közleménye szerint a PSZÁF gyorsított eljárást folytatott ellenük, mert csupán öt és fél órájuk volt arra, hogy elmondhassák véleményüket, ez az idő pedig még arra sem volt elegendő, hogy a felügyelet magyar nyelvű megkeresését lefordítsák.

A szeptember 26-án délelőtt 11-kor küldött magyar nyelvű faxüzenetben megadott délután fél ötös határidő túl rövid volt ahhoz, hogy érdemben válaszoljanak, ezért a határidő meghosszabbítását kérték.

A felügyelet másnap délelőtt értesítette a céget, hogy a hosszabbítási kérelmet elutasították és 100.000 eurós bírságot szabtak ki az osztrák vállalatra, amelyik egyébként komoly magyarországi képviselettel rendelkezik, hiszen a MOL után nekik van a legnagyobb kúthálózatuk.

Az eljárás miatt sérült a magyar és európai uniós jog által is elismert, a másik fél meghallgatásának elve, írta közleményében az OMV. Az osztrák cég bírósághoz fordul és kéri a döntés megváltoztatását.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018