INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

Negyvenmilliót ad a MOL a zöldövezeti programra

Infostart

40 millió forintot ad idén zöldfelületek létesítésére a MOL-csoport - jelentette be a cég vezérigazgatója. Mosonyi György elmondta: tapasztalataik szerint 1 forint támogatás 3-4 szeres értéket hoz létre.

Idén harmadik alkalommal hirdeti meg a MOL csoport és az Ökotárs Alapítvány a zöldövezeti programot Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. A kétfordulós pályázatra civil szervezetek iskolákkal, vagy más önszerveződő közösségekkel együttműködve pályázhatnak.

A MOL idén 40 millió forintot ad erre a programra. Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgató-helyettese elmondta: egy-egy pályázat átlagosan 100 ezer és 500 ezer forint közötti összeget kap, a tavalyi 10 millió forintos támogatási keretet 33 pályázó között osztották fel.

A MOL vezérigazgatója azt mondta: a gazdasági szférának is el kell fogadni, illetve integrálni kell üzleti stratégiájába a fenntartható fejlődés elveit. "A befektetőket befolyásolja az, ha egy cég figyelembe veszi a fenntartható fejlődés szempontjait" - hangsúlyozta Mosonyi György, aki hozzátette: az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy minden felajánlott 1 forint megtöbbszöröződik, 3-4 szeres értéket hoz létre.

Hanganyag: Paulin Ildikó

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018