eur:
389
usd:
361.4
bux:
68585.28
2024. május 7. kedd Gizella

Ismét európai első lett a MOL

A kutatás-termelési hatékonyságot tekintve a MOL-csoport az első Európában - állapították meg független iparági szakértők. A versenyt a vállalat a hordónkénti 35 dolláros jövedelmezőségével nyerte el, az európai átlag 13 dollár.

Sorozatban harmadszor végzett az élen az európai kutatás-termelési hatékonysági (szakszóval upstream) listán a MOL - mondta el a társaság eurázsiai kutatás-termelési igazgatója az InfoRádióban.

Holoda Attila kiemelte: a rangsor egy független szakértők által készített éves jelentés, amely a jövedelmezőség szempontjából értékeli az upstream vállalatok teljesítményét. A kutatás-termelés a szénhidrogén kutatástól a kitermelésig tartó folyamatot öleli fel.

Az európai elsőséget a MOL úgy nyerte el, hogy az egy hordó olaj-egyenértékre vetített nettó jövedelmezősége 34,87 dollár lett, ami közel háromszor magasabb, mint a 12,95 dolláros európai átlag.

A Globális Upstream Teljesítmény Értékelés című tanulmány összesen 228 társaság teljesítményét értékeli, és nem csak európai cégeket vizsgál.

A MOL a globális listán a huszadik helyen áll, de korábban volt kilencedik is - hangsúlyozta Holoda Attila.

A MOL eurázsiai kutatás-termelési igazgatója kiemelte, hogy az OMV a 11. helyen áll az európai rangsorban, vagyis a magyar olajipari társaság felülmúlta versenytársát.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×