eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

KDNP: nemzetgazdasági érdek a MOL megtartása

Molnár Béla, a KDNP országgyűlési képviselője szerint MOL-részvényeket kellene vásárolnia az államnak. A politikus hangsúlyozta: a társaság felvásárlása, majd szétdarabolása Magyarország érdekeit sértené.

Rendkívül fontos a MOL szerepe a magyar nemzetgazdaságban - mondta az InfoRádiónak Molnár Béla, a KDNP országgyűlési képviselője.

A politikus hozzátette: felmerül a kérdés, hogy a MOL mennyiben magyar vállalat, hiszen részvényeinek több mint 50 százaléka külföldi kézben van, ugyanakkor magyar központú vállalat magyar menedzsmenttel, Magyarországon működik és adózik, vagyis nemcsak a jövedéki- hanem a nyereségadót is a magyar államnak fizeti be.

Az államnak venni kéne, nem eladni

Molnár Béla szerint sajnálatos, hogy az állam megszabadult az olajtársaságban birtokolt tulajdoni hányadától, hiszen így nem tudja befolyásolni a nemzeti vállalat jövőjét.

Az államnak MOL-részvényeket kéne vásárolnia, majd hosszú távon megtartani azokat, és nem piacra dobni, amikor a veszély elmúlt - közölte a jobboldali politikus, aki úgy véli, hogy az OMV felvásárlási ajánlata "előszele egy nagyobb viharnak".

Abszolút függőség

Óriási harc dúl az európai energetikai piacon, minél nagyobb egy vállalat, annál inkább szeretne tovább terjeszkedni - mondta Molnár Béla. Hozzátette: az OMV nem azért akarja felvásárolni a magyar olajcéget, hogy egyben tartsa, hanem, hogy feldarabolja.

Visszafordíthatatlan és maximális lenne a függőségünk - véli a KDNP országgyűlési képviselője -, ha az egyes részeket felvásárolnák a térség olajcégei.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×