eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Önt megfelelően informálja a bankja?

A kereskedők továbbra sem rettennek el a fogyasztók megtévesztésétől. A Gazdasági Versenyhivatal ugyanis a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is ilyen ügyekben hozta a legtöbb határozatot. A legnagyobb bírságot pedig az autók kötelező biztosításával kapcsolatban szabták ki a biztosítókra.

Több mint 11 milliárd forintnyi bírságot szabott ki tavaly a Gazdasági Versenyhivatal - derül ki a GVH éves beszámolójából. Ebben egy nagy tétel szerepelt: az autók kötelező biztosítása kapcsán 6 milliárd 800 millió forintra büntették a biztosítókat - mondta el az InfoRádióban a hivatal elnöke.

Nagy Zoltán hozzátette: évről évre nagyságrendileg 200 ügyet bírálnak el. Közülük 80-90 a fogyasztók megtévesztésével kapcsolatos, nagyjából két tucat határozat pedig erőfölénnyel való visszaélés miatt születik.

Egyre gyakoribb eset azonban az, hogy egészséges termékként próbálnak eladni olyan élelmiszereket, amelyek valójában nem azok, a bankokra és a távközlési cégek értékesítésére pedig jellemzővé válik, hogy nem adnak elég információt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×