eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Már csak három napig kérhető a támogatás

Május 15-én jár le az egységes területalapú támogatások iránti kérelmek beadási határideje. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal közleménye szerint késve beadott támogatási kérelmek esetén a gazdálkodók már csak kevesebb támogatási összeget kaphatnak.

Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sajtófőnöke korábban azt mondta: az elmúlt hetekben több mint 200 ezer gazdálkodónak postázta az idei területalapú támogatások igénylésére szolgáló űrlapokat, térképeket és a kitöltési útmutatót.

Hozzátette: a nyomtatványok már egyaránt szolgálnak az egységes területalapú támogatás, valamint az ehhez kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások, az energianövények támogatása, továbbá a kedvezőtlen adottságú területek után járó, és az agrárkörnyezet-gazdálkodási támogatások kifizetéseinek igényléséhez is.

Korábbi adatok szerint az idei agrárköltségvetésen belül egységes területalapú támogatásra 142 milliárd forint, kiegészítő nemzeti támogatásokra 78 milliárd forint fordítható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×