eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Francia kézbe kerül az Antenna Hungária

A francia TDF cég 327 millió euróért (mintegy 80 milliárd forint) megvásárolja az Antenna Hungáriát annak svájci tulajdonosától, a Swisscomtól.

A Swisscom még 2005-ben vásárolt 75 százalékos részesedést az Antenna Hungáriában, majd a tőzsdei szabályok szerint sikeres vételi ajánlatot tett a cég többi részvényére, így jelenleg kizárólagos tulajdonosa a magyar műsorszóró vállalatnak.

Az akkori vételár 252 millió euró volt, ennél most a francia Telediffusion de France (TDF) 75 millióval többet fizet.

A svájci tulajdonos - amely szerdán közölte a várakozástól elmaradó első negyedéves eredményeit és az Antenna Hungária eladásának tényét - azért válik meg a magyar cégtől, mert nem tudott eredeti tervének megfelelően további távközlési szolgáltatókat vásárolni a térségben.

A Swisscom nemrég 3,7 milliárd eurós felvásárlási ajánlatot tett a Fastweb olasz szélessávú internetszolgáltatóra és az Antenna Hungária eladásából származó összeget is erre a vásárlásra kívánja fordítani.

Az Antenna Hungária francia vásárlója, a TDF az Antennához hasonlóan elsősorban műsorszórással foglalkozik, éves árbevétele egymilliárd euró körüli van és Franciaországon kívül többségi érdekeltségei vannak Finnországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Monacóban, illetve kisebbségi részesedése egy monacói cégben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×