eur:
389.62
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A magyar adószakértők véleményét erősítette meg az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) hétfőn közzétett éves jelentésében amellett foglalt állást, hogy a fogyasztási típusú adókat csökkenteni, az élőmunka terheit viszont csökkenteni kellene a magyar adórendszeren belül, amit a hazai szakmai szervezetek is régóta hangoztatnak - mondta el az InfoRádiónak Vámosi-Nagy Szabolcs. Az Ernst and Young adószakértője az IMF azon ajánlásával is egyetért, amely szerint az adókedvezményeket csökkenteni kellene.

A hazai szakma már régóta tudta, hogy nem jó az a módszer, miszerint a kormány az árakat terhelő adókat csökkentette, míg a munkaerő árát növelő adókat emelte, és ezt a véleményt az IMF is megerősítette hétfői jelentésében - mondta az InfoRádiónak Vámosi-Nagy Szabolcs.

Az Ernst and Young adószakértője szerint kettős nyomás alatt áll a kormány, ugyanis látja, hogy meg kellene tennie a módosításokat, de a konvergencia-programon nem akar változtatni a kockázatok miatt.

Vámosi-Nagy Szabolcs közölte: az IMF által szorgalmazott fogyasztási típusú adóemelést a jövedéki adóval lehetne végrehajtani.

Az adószakértő egyetértett az IMF azon ajánlásával, miszerint át kellene alakítani az adókedvezmények rendszerét. Túlbonyolított a magyar adórendszer, és sok a kivétel a benne - vélekedett Vámosi-Nagy Szabolcs. Kifejtette: a kedvezmények megszüntetése átláthatóbbá és stabilabbá tenné a rendszert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×