eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Toyota titka, amellyel az élre került

Közel nyolc évtized után először nem a General Motors adta el a legtöbb autót az év első három hónapjában, az amerikai autóóriást a Toyota előzte meg. Az Autó-Motor és az Auto Bild főszerkesztője szerint a tavalyi adatok alapján számítani lehetett a trónfosztásra.

Szabó Róbert kiemelte, hogy ebben az összevetésben nem egy-egy márkáról lehet beszélni, hiszen mind a Toyota, mind a General Motors számos márkát ölel fel.

A szakember szerint a Toyota egyik titka a megbízhatóság, a másik pedig innovációs offenzívája, amely elsősorban a hibrid technológiában mutatkozott meg.

A Lexus hibrid modelljei nagyon kelendők az Egyesült Államokban azok körében, akik fontosnak tartják a környezet védelmét - tette hozzá az autós magazinok főszerkesztője.

A szakértő fontosnak tartja, hogy a Toyota elleste azokat a recepteket, hogyan alkalmazkodjon egy autógyártó egy idegen piachoz.

Ennek sikerét mutatja, hogy a cég bár gyárt autókat az Egyesült Államokban, így sem tudja teljesíteni a hatalmas amerikai igényeket.

Szabó Róbert megemlítette azt is, hogy az egymást követő Toyota Corolla-generációkból világszerte mintegy 32 millió darabot értékesítettek.

A legyártott autók számát tekintve ugyan továbbra is a General Motors vezet, de ezeket el is kell adni - jegyezte meg az Autó-Motor és az Auto Bild főszerkesztője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×