eur:
389.47
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Még várni kell az új vállalkozási formára

Támogatta az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkáltatói oldala az egyéni cég létrehozására vonatkozó tervet. Gadó Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára az InfoRádiónak elmondta: az új vállalkozási formát az egyéni vállalkozók választhatnák, és előnye az, hogy itt elválna a magánvagyon a vállalkozás vagyonától.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkáltatói oldala támogatta az egyéni cég létrehozására vonatkozó tervet.

Gadó Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára az InfoRádiónak kiemelte: az új vállalkozási formát az egyéni vállalkozók választhatnák. A változás előnye az, hogy itt elválna a magánvagyon a vállalkozás vagyonától - tette hozzá.

A szakállamtitkár hangsúlyozta, hogy az egyéni cégekre már vonatkoznának a számviteli, a bérgarancia, valamint a csődtörvény szabályai és ez adminisztrációs többletterhet jelentene, de sok egyéni vállalkozónak rugalmasabb, egyszerűbb formát kínálna.

A kormány szándéka szerint a lényegében új cégformát bevezető szabályozás jövő tavasszal kerülne a parlament elé, és 2009 nyarán léphetne hatályba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×