eur:
389.52
usd:
362.64
bux:
67979.04
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Képgaléria az életveszélyes játékokról, háztartási eszközökről

A fogyasztókra veszélyes termékek közül a legtöbb továbbra is Kínából érkezik az Európai Unióba - derül ki az Európai Bizottság legfrissebb jelentéséből.

A dokumentum a tavalyi évet tekinti át, és megállapítja, hogy a nem megfelelő árucikkekről szóló bejelentések száma megugrott. 2006-ban a németek jelezték a legtöbb veszélyes terméket, utánuk pedig, mi, magyarok következünk.

A lista élén a kínai gyermekjáték áll, 2006-ban az Európai Unióban ebből volt a legtöbb veszélyes termék a piacon. A jegyzékben olyan játékok szerepelnek, amelyek alkatrészei könnyen letörnek, így fulladást okozhatnak, vagy pedig gyúlékony anyagból készültek.

Korábban a listavezetők az elektromos készülékek voltak; ezek most a második helyre szorultak. Ilyen például a megolvadó vízforraló, a deformálódó gőzvasaló és a kigyulladó hajszárító.

Szintén sok balesetet okoztak a különböző járművek: a rosszul hegesztett kerékpárok és rollerek.

Tavaly jelentősen megnőtt a veszélyes termékekről szóló bejelentések száma. A nemzeti hatóságok az információkat továbbítják a többi tagállamnak, a kifogásolt árut pedig kivonják a forgalomból.

A bizottsági jelentés kiemeli, hogy a forgalmazók is számos esetben jelentették a rosszminőségű cikkeket a hatóságoknak.

<

Életveszélyes termékek (2007.04.20.) fotó: ec.europa.eu (képgaléria)

Tavaly több mint ezer esetben hívta fel valamelyik tagállam a közösség figyelmét veszélyes termékre. A legaktívabb Németország volt 144 bejelentéssel. A németek mögött mi, magyarok következünk 140 felhívással, a harmadik hely pedig a görögöké.

2005-ben még Magyarország vezette a listát Németország előtt. Az Európai Bizottság azt is megjegyzi, hogy néhány tagállamtól további szorosabb együttműködést vár el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×