eur:
385.37
usd:
355.18
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Több munkával sem nő az állam bevétele

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint a módosított elvárt adó bevezetése jelentősen növelné a vállalkozások adminisztratív terheit, sőt, az adóhivatalét is, de nem növelné az állam bevételeit olyan mértékben, ahogy azt a kormány várja.

A szövetség szerint a kormány által javasolt módosítások nyomán megszűnnek ugyan a korábbi alkotmányossági aggályok, a javaslat azonban a bizonyítás terhét az érintett vállalatokra hárítja, ami számukra jelentős adminisztratív többletterhet okoz.

Az MGYOSZ nem tartja reálisnak, hogy az adóból 60 milliárd forintja származna a költségvetésnek, számításaik szerint az összeg legfeljebb 20 milliárd lenne.

Az elvárt adó új változatát várhatóan szerdán fogadja el a kormány. A korábbi változatot ugyanis az Alkotmánybíróság megsemmisítette, mivel az nem állt közvetlen összefüggésben az adóalanyok tényleges jövedelmi viszonyával.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×