eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Önköltségi áron építik az autópályát a kivitelezők?

Valóban csökkentek az autópálya-építések költségei, azonban nem a korábbi összeg felére, ahogy azt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter korábban egy lapinterjúban állította - mondta a Vegyépszer Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Tímár Gyula szerint az így is jelentős árcsökkenést elsősorban a verseny kényszerítette ki.

A felére nem csökkenhet az autópálya-építés költsége adott műszaki paraméterek mellett - mutatott rá.

A Vegyépszer Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint az igaz, hogy az újabb szakaszokon csökkentették a lehajtók, az alul- és felüljárók számát, ami valóban rendkívül komoly tétel az autópálya-építés költségei között. Az árak mégsem ezért csökkentek meredeken.

Olyan felfokozott versenyhelyzet alakult ki az egy ideig utolsónak tűnő magyarországi autópálya-építéseknél, amely minden versenyzőt arra késztetett, hogy már néha a racionalitást is félretéve nyerje meg a pályázatot - hangsúlyozta Tímár Gyula.

Előre menekülnek a cégek - tette hozzá.  Az elnök-vezérigazgató példaként saját cégét említette, amely úgy ítélte meg: nagyobb kár éri a vállalatot, ha most nem vesz részt az autópálya-építésben, mintha önköltségi, vagy esetleg önköltség alatti áron vállalja a munkát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×