eur:
393.28
usd:
367.71
bux:
65939.07
2024. április 24. szerda György

Nem dübörög a Forma-1

Budapest szinte minden szállodájában, gyakorlatilag normál áron lehet még jegyet kapni a Forma-1-es hétvégére. Ilyenre több mint tíz éve nem volt példa.

Három-négy évvel ezelőtt a Forma-1-es hétvége előtt három hónappal már képtelenség volt Budapesten és környékén szabad szállodai szobát találni a nyár legnagyobb sporteseményére. Tavaly két-három héttel a verseny előtt már szinte minden szobát lefoglaltak.

Ráadásul ezekben az években, a verseny hetében másfél-kétszeres áron is el lehetett adni a szállodai szobákat, idén viszont a szezonnak megfelelő normál áron még a verseny előtt egy héttel is lehetett szobát foglalni minden árkategóriában - mondták el érdeklődésünkre az online hotels irodájában.

A fővárosban erre a hétvégére három csillagos szállodában már hatvan euróért, négycsillagosban 150, öt csillagosban pedig 400 euróért találhatunk szobát.

Az autós cirkusz nézettsége évről évre csökken, és nem csak Magyarországon: 2002-ben a 2001. szeptember 11-ei merényletek miatti kisebb utazókedvet okolták érte, 2004-ben Michael Schumacher szezon közepére összegyűjtött túl nagy pontelőnyét, tavaly pedig éppenséggel a német pilóta esélytelenségét.

Dénes Ferenc sportközgazdász szerint a kisebb nézőszám ellenére az országnak két kézzel kéne kapkodni minden ilyen sporteseményért és nem szabad sajnálni az állami támogatást ezek rendezésében és népszerűsítésében.

Magyarország évente hárommilliárd forint licenszdíjat fizet ki a versenyért, ennyit pedig a jegyeladások csupán egyetlen évben, 2001-ben hoztak. A többségi állami tulajdonban lévő Hungaroring Zrt. veszteségeit is az államkasszából pótolják ki. Tavalyelőtt 2,5 milliárd, tavaly három milliárd forinttal kellett támogatni a rendezvényt.

Ezzel szemben a közvetlen állami bevételek - áfa formájában - két, két és fél milliárd forintot tesznek ki, míg a közvetett bevételeket öt-tíz milliárd forintra becsülik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 08:31
×
×
×
×