eur:
394.37
usd:
371.67
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Törekszik a közgyűlés megtartására a Magyar Telekom

A Magyar Telekom vizsgálja a jogi lehetőségeit annak, hogy a lehető leghamarabb megtartsa az éves rendes közgyűlést, és elkészítse éves jelentését - közölte a társaság.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 6 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, és figyelmeztette a társaságot a rendszeres tájékoztatási kötelezettségére.

A társaság közleményében emlékeztet arra, hogy jelenleg is vizsgálatot folytatnak az összesen mintegy 700 millió forint értékben megkötött tanácsadási szerződések ügyében.

A vizsgálat célja, hogy megállapítsák: a szerződések megkötése ellentétes volt-e a társaság szabályzataival, illetve a vonatkozó jogszabályokkal.

A Magyar Telekom korábban arról is tájékoztatta a piacot, hogy a társaság és néhány leányvállalata az évi rendes közgyűlések csúszása miatt nem tudott és nem tud majd tartani bizonyos, az auditált éves beszámolók elkészítésére és benyújtására előírt határidőket.

Az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyelete az amerikai szövetségi értékpapírjog esetleges megsértésének kivizsgálásához bekért bizonyos dokumentumokat a társaságtól.

A Magyar Telekom elkötelezett az iránt, hogy teljes mértékben megfeleljen az említett hatóságok követelményeinek és elvárásainak - fogalmaz a cég közleménye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×