eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A bankok is készülnek a kamatadóra

Néhány kivételtől eltekintve minden megtakarítási formára érvényes lesz szeptember elsejétől a 20 százalékos kamatadó. A bankok igyekeznek olyan formákat találni, amivel el lehet kerülni, vagy el lehet halasztani az adó megfizetését.

Csak néhány megtakarítási formát nem terhel az új adóval a jogszabály. Ezek a lakástakarék-betétek, a nyugdíj-előtakarékossági számlák, a gyámhatósági letétek és a babakötvényhez kapcsolódó megtakarítások - mondta az InfoRádióban a Magyar Bankszövetség vezető közgazdásza.

Aki például két éve vett egy 10 éves államkötvényt, a kamatot pedig évente, márciusban írják jóvá, annak 2007 márciusában még nem kell adót fizetnie, mivel az adónem bevezetésétől, azaz 2006 szeptemberétől nem telik el egy teljes év. A következő évben azonban már ezeket a befektetőket is terheli a 2007-re vonatkozó adó.

A bankok új termékekkel várják az ügyfeleket. Batka Anna szerint ezeket nem az új adó kikerülése érdekében fejlesztették ki a pénzintézetek. Mint mondta, a bankok is rendszeresen megújítják termékkínálatukat.

Az új adónem bevezetésével nőnek a pénzintézetek adminisztrációs terhei, de Batka Anna szerint ezt nem terhelik át a lakosságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Húsz év után újra négyesfogathajtó-vb-t rendez Magyarország

Húsz év után újra négyesfogathajtó-vb-t rendez Magyarország

Több különleges évforduló inspirálta a magyar szövetséget arra, hogy pályázzon a vb-rendezésre – mondta az InfoRádióban Lázár Vilmos tizenkétszeres fogathajtó világbajnok. A Magyar Lovassport Szövetség elnöke hozzátette: bár a magyarok jelenleg nem tartoznak a világ közvetlen élvonalához, a magyar közönség támogatásával meglepetést okozhatnak.

Kapnának egy brexitkerülő kiskaput a fiatalok

A fiatalok utazási könnyítéséről szóló – és a brexit-korlátozásokat részben ellensúlyozó – különalkun dolgozik az EU és Nagy-Britannia. A téma Keir Starmer új brit kormányfő európai körútja kapcsán merült fel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×