eur:
387.87
usd:
358.38
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd

Fogynak az illegális szoftverek

Magyarországon az elmúlt tíz évben felére csökkent a vállalatoknál az illegális szoftverek aránya, de még így is negyven százalék fölött van. A szoftveriparnak ez tavaly 22 milliárd forintos kárt okozott.

Világszerte több mint 34 milliárd dolláros kárt okoznak az illegális szoftverek. Az Európai Unióban arányuk 35 százalék, a közép-kelet európai országokban viszont 69 százalék.

Magyarországon ez az arány 42 százalék. Az üzleti szoftverszövetség magyarországi szóvivője szerint az ország jelentősen fejlődött, hiszen néhány évvel ezelőtt a vállalkozások szoftvereinek csaknem 80 százaléka volt illegális.

Sarlós Gábor hozzátette: arra nincs becslésük, hogy a háztartások számítógépeire milyen arányban töltenek fel illegális szoftvereket a használók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×