eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tavaly a tervezett hiányon belül maradt az államháztartás

Magyarország a tervezett hiánymértéken belül maradt, ami azt jelenti, hogy Budapest teljesített vállalásait - jelentette ki a pénzügyminiszter egy gazdasági fórumon.

Magyarország ma adja le Brüsszelben a notifikációs jelentést az előző év gazdálkodásának teljesítményéről, amely szerint a GDP-arányos, eredményszemléletű államháztartási hiány mértéke 6,1 százalék volt 2005-ben - mondta Veres János.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország belül maradt a tervezett hiánymértéken - tette hozzá.

Veres János elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyminisztérium egyeztetett adatai szerint az ország adósságállománya a GDP 58,4 százalékát tette ki, és így alatta maradt a nemzeti össztermék maastrichti kritériumok szerinti 60 százalékos határértékének.

A pénzügyminiszter szerint a KSH által az Eurostathoz benyújtandó adatok igazolják, hogy a "politikai felhangok ellenére Magyarország azon a pályán tud maradni, amelyet meghatározott magának" az euró 2010-es bevezetéséhez.
 
Ugyanakkor megjegyezte, hogy a "kijelölt utat nem lehet változatlan módon megtenni".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×