eur:
395.72
usd:
371.96
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kedden sztrájk lesz Pakson

Kedden kétszer fél órára engedélyezte a Magyar Villamos Művek Zrt., hogy csökkentsék a paksi atomerőmű egy blokkjának teljesítményét - közölte az erőmű szóvivője.

Mittler István elmondta: a 3. blokk teljesítményét reggel, illetve este 6 órakor csökkenthetik 20 megawattal, ez lehetővé teszi, hogy a dolgozók sztrájkoljanak.

A Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete hétfő reggeltől hirdetett 72 órás munkabeszüntetést.

A munkáltatóval megállapodtak a minimumszolgáltatásról, de a villamosipari nagykereskedő MVM Zrt. - a villamosenergia-ellátás biztonságos működése miatt - nem engedélyezte a termelés tervezett 5 százalékos mérséklését.

Berkes Sándor, az érdekképviselet elnöke korábban azt mondta: egyebek mellett 15 százalékos bérfejlesztést követelnek a műszakos munkavállalók részére.

Az erőmű szóvivője azt közölte: a munkáltató 5 százalékos átlagkereset növelést ajánlott, és ezen felül az idén minden dolgozónak csaknem 1 millió forint értékű éves szociális és jóléti juttatást.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×