eur:
388.91
usd:
371.14
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Húszezer telefonfülkét számolnak fel Németországban

A Deutsche Telekom (DT) húszezer, nem kellően kihasznált nyilvános vezetékes telefonfülke megszüntetését tervezi Németországban, ezeket úgynevezett bázistelefonokkal helyettesíti.

A bielefeldi Westfalen-Blatt jelentése szerint a cég kétéves kísérleti időszak után a telefonálás szempontjából teljes értékűnek minősítette a bázistelefonokat.

Az újság szerint a DT összesen 30-35 ezer telefonfülkét ítélt túl alacsony forgalmúnak: a forgalmi határérték havonta 125 euró, ez alatt már nem minősül kellően gazdaságosnak a fülke működtetése.

Jelenleg a DT-nek még 115 ezer nyilvános telefonja van, tíz éve ez a szám még 160 ezer volt.

Az úgynevezett bázistelefonoknál nincs világítás és védelem az időjárás viszontagságai ellen. Szemben a mintegy 7500 euró költségű fülkékkel, létesítésük csak mintegy 500 euró.

További kényelmetlenség - ez adott esetben a telefonálást is lehetetlenné teheti - , hogy a használónak számkódos, előre fizetett telefonkártyával vagy bankkártyával kell rendelkeznie. R-beszélgetés azonban létesíthető ezekről a telefonokról is, ekkor a hívott fél fizet.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×