eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Menedzser-dilemma: pénzt vagy életet?

Már Magyarországon is egyre több cégvezetőt őröl fel a munkahelyi hajsza és a stressz, túlnyomó részük mégsem képes kiszállni a pörgésből. A Figyelő cikkében arra keresi a választ, miként óvhatja meg magát egy menedzser a kiégéstől.

Sárvári György, a Neosys Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója három csoportba sorolta a menedzsereket. Az egyik a hatalomfüggő típus, aki a nagyság és fontosság illuziójában él, és nem képes erről lemondani.

A fejlődő típusú menedzser az alkotás, a karrierfejlődés után elér egy szintet, és azután vált, mert azt érzi, hogy nincs összhangban önmagával.

Végül van, aki megtalálja az önkiteljesedést a munkájában, de nem a növekedés és a profitmaximalizálás a célja, hanem a konzisztens fejlődés és harmónia, amit azonban nagyon nehéz egy multinál megvalósítani.

Hiányzik a motiváció

A Budapesti Corvinus Egyetem által fiatal vezetők körében végzett kutatás szerint a harmincas éveiben járó menedzserek nagy többségénél hiányzik a belső hajtóerő. Egyre többen ismerik fel, hogy nem éri meg a sok pénzért feláldozni a magánéletet és az egyéni célokat.

A fejlett piacokon régóta ismert az ennek következtében fellépő túlterheltség, munkahelyi stressz és a kiégés, ez ma már Magyarországon sem számít kivételnek. Márpedig, ha egy ember kiég, akkor kiábrándulttá válik, elveszti érdeklődését és motivációját.

A cégek egyelőre ritkán reagálnak

Ennek ellenére kevés olyan vállalat van, amely nyitott olyan megoldásra, amelynek segítségével a cég keretein belül lehet kezelni ezt a problémát.

Azért akad néhány olyan vállalat, még a multik között is, ahol az etikai normák, a hitelesség, a nyílt kommunikáció beépülnek a szervezetbe, így élhető közeg alakul ki, ahol az alkalmazottak képesek megtalálni magukat.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×