eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány: nem versenyképes vállalkozás ne kapjon támogatást

Hibás gazdaságpolitika lenne támogatni az uniós szinten nem versenyképes magyar kis- és közepes vállalkozásokat, ezek összeolvadására, együttműködésére van szükség - jelentette ki a miniszterelnök a Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) rendezvényén.

Gyurcsány Ferenc a gyáriparosok és munkaadók országos szövetségének meghívására ismertette pártja gazdasági programját, egyben vitába szállt az MGYOSZ programjának néhány pontjával.

Elmondta például, hogy nem szabad a kis- és közepes vállalkozókat azzal áltatni, hogy jelentős állami tőketámogatást kapnak.

Gyurcsány Ferenc szerint csak úgy lesznek fejlettek a kis- és közepes vállalkozások Magyarországon, ha közülük sok százezer összeolvad.

A miniszterelnök elmondta: az országban komoly kiadást igényelnek a fejlesztések, ugyanakkor csökkenteni kell a költségvetési hiányt is.

A kettő együtt viszont kizárja azt, hogy radikális adó- és járulékcsökkentést is végre lehessen hajtani - tette hozzá.

A kormányfő szerint a radikális adó- és járulékcsökkentés csak a könnyűiparhoz közel álló ágazatokban növelné némileg a létszámot, az országnak viszont nem ezekben az ágazatokban kell munkahelyeket teremtenie.

Széles: a magyar államapparátus nem tud végrehajtani

A magyar államapparátus a legígéretesebb választási programokat sem képes végrehajtani - jelentette ki Széles Gábor, a Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke Gyurcsány Ferenc látogatáskor.

Széles Gábor szerint az államapparátus nem rendelkezik azokkal a rendszerekkel, amelyek a központi kormányzati döntések végrehajtását biztosítanák.

A mindenkori kormánynak szorosabb kapcsolatra kell törekednie az Érdekegyeztető Tanáccsal, mert annak tagjai érdemi segítséget tudnak nyújtani ezen a téren is - tette hozzá az MGYOSZ elnöke.

Széles Gábor azt is elmondta, hogy az Érdekegyeztető Tanácsban érdemi döntések Horn Gyula miniszterelnökségének elején születtek, amikor az ország gazdasági helyzete kikényszerítette a Bokros-csomagot.

A következő kormány ismét olyan helyzetben lesz, hogy rászorul majd egy hasonló együttműködésre - jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×