eur:
388.66
usd:
370.83
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Vizsgálják a csalóka reklámokat

A fogyasztóvédelem és a távközlés területén, valamint a MÁV-nál is tervez vizsgálatot a Gazdasági Versenyhivatal az idén. A hivatal elnöke elmondta: bízik abban, hogy a kiszabott bírságok visszatartó erőt jelentenek mind az erőfölénnyel való visszaélés, mind a fogyasztók megtévesztése ellen.

Nagy Zoltán az InfoRádióban kifejtette: már most is folyik eljárás a magyar vasúttársasággal szemben, erőfölénnyel való visszaélés miatt.
A versenyhivatal emellett a kartellek felszámolását tűzte célul 2006-ra.

Nagy Zoltán elmondta: bíznak abban, hogy az engedékenységi politikájukkal megszüntethetik a piac átalakítására illegálisan létrehozott monopol gazdasági csoportokat.

Ennek keretében annak a kartellezőnek, aki elsőként jelenti be az együttműködést, elengedik a büntetését.

A fogyasztóvédelem terén a vásárlók kiszolgáltatottságát próbálják csökkenteni - tette hozzá a versenyhivatal elnöke.

Nagy Zoltán közölte: főleg ott vizsgálódnak, ahol a fogyasztók nem tudják ellenőrizni a csalóka reklámokat. Az utóbb években az egészségmegőrző élelmiszerek okoztak nagy gondot a piacon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×