eur:
393.73
usd:
365.07
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Transelektro még vár a milliárdokra

Hárommilliárd forintos áthidaló kölcsönt nyújt a Transelektro-csoportnak a hitelező banki konzorcium. Az összeg lehívásához ugyanakkor még néhány feltételt tisztázni kell. Egyebek közt azt, hogy ingatlanfedezetre, vagy bankgaranciára lesz-e szükség.

Jóllehet, az MKB Bank vezette konzorcium és a Transelektro-csoport vezetése aláírta a hárommilliárd forint összegű hitelszerződést, a vállalat egyelőre még nem jut hozzá a kölcsönhöz.

A Transelektro Management Vagyonkezelő Kft.-ben 48 százalékos tulajdonrészt szerzett Vegyépszer Rt. vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: még néhány napra szükség van a hitelfolyósítás feltételeinek tisztázásához.

Tímár Gyula azt is elmondta: jóllehet, a Magyar Fejlesztési Bank törvényi előírások miatt nem rendelkezhet 49 százaléknál nagyobb részesedéssel a válságkezelésre létrehozott Ganz-Transelektro Villamossági Rt.-ben, a banki konzorcium más módon megoldja, hogy a Vegyépszer, illetve Székely Péter többségi tulajdonában lévő Transelektro Management Kft. kisebbségbe kerüljön a cégben.

A Vegyépszer Rt. vezérigazgatója úgy látja: a három milliárd forintos hitel mindenképpen elegendő a reorganizációs folyamat elindításához. A vállaltcsoport átvilágítása várhatóan március végére fejeződhet be, ezt követően derülhet ki, hogy még mekkora hitelre, vagy tőkeemelésre lesz szükség a Transelektro-nál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×