eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

A Transelektro még vár a milliárdokra

Hárommilliárd forintos áthidaló kölcsönt nyújt a Transelektro-csoportnak a hitelező banki konzorcium. Az összeg lehívásához ugyanakkor még néhány feltételt tisztázni kell. Egyebek közt azt, hogy ingatlanfedezetre, vagy bankgaranciára lesz-e szükség.

Jóllehet, az MKB Bank vezette konzorcium és a Transelektro-csoport vezetése aláírta a hárommilliárd forint összegű hitelszerződést, a vállalat egyelőre még nem jut hozzá a kölcsönhöz.

A Transelektro Management Vagyonkezelő Kft.-ben 48 százalékos tulajdonrészt szerzett Vegyépszer Rt. vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: még néhány napra szükség van a hitelfolyósítás feltételeinek tisztázásához.

Tímár Gyula azt is elmondta: jóllehet, a Magyar Fejlesztési Bank törvényi előírások miatt nem rendelkezhet 49 százaléknál nagyobb részesedéssel a válságkezelésre létrehozott Ganz-Transelektro Villamossági Rt.-ben, a banki konzorcium más módon megoldja, hogy a Vegyépszer, illetve Székely Péter többségi tulajdonában lévő Transelektro Management Kft. kisebbségbe kerüljön a cégben.

A Vegyépszer Rt. vezérigazgatója úgy látja: a három milliárd forintos hitel mindenképpen elegendő a reorganizációs folyamat elindításához. A vállaltcsoport átvilágítása várhatóan március végére fejeződhet be, ezt követően derülhet ki, hogy még mekkora hitelre, vagy tőkeemelésre lesz szükség a Transelektro-nál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Kegyetlen nagy pofont kaphatnak a kempingezők

Kegyetlen nagy pofont kaphatnak a kempingezők

Jelentősen drágul hamarosan a lakóautók útdíja, miután átkerülnek az e-matrica-rendszerből az e-útdíjba, ami azt jelenti, hogy nem lehet rájuk éves matricát venni, hanem minden gyorsforgalmi úton és minden fizető főúton fizetni kell a használat és a környezetvédelmi besorolás függvényében, illetve arányában. Mindez egy olyan időszakban, amikor a HU-GO rendszerben több hullámban emelkednek majd a díjak, és jelenleg még pontosan nem is lehet tudni, mennyivel. A lakóautó-bérlés eddig is a tehetősek utazási formája volt, így a szektor vélhetően kiheveri majd a drágulást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×