eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Az OTP újabb szerb bankra tett ajánlatot

Az OTP Bank Rt. előzetes, nem kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a szerbiai Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad legalább 99,43 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására - jelentette be az OTP Bank a BÉT honlapján.

Az ajánlat sem anyagi, sem egyéb kötelezettséget nem jelent a legnagyobb magyarországi hitelintézet számára.

A Vojvodjanska banka piaci részesedése 459,9 millió eurós mérlegfőösszege alapján 2005. szeptember 30-án 5,8 százalék volt, saját tőkéje pedig 65,7 millió euró.

A pénzintézet 175 bankfiókból álló országos hálózatán keresztül szolgálja ki körülbelül 685 ezer ügyfelét.

Február 24-én az OTP Bank kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a szerbiai Zepter bank legalább 80 százalékos százalékos részvénycsomagjának megvásárlására.

A 100 százalékban magántulajdonú belgrádi székhelyű hitelintézet 17 bankfiókot működtet, tavaly év végi mérleg-főösszege alapján csaknem 1 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.

Szerbia és Montenegróban az OTP Bank egy kisbank tulajdonosaként már jelen van: a Niska banka adásvételi szerződését december 23-án írták alá.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

A 21 éves Muhari Eszter 15-14-re legyőzte az észt Nelli Differtet, s ezzel bronzérmes lett a párizsi olimpia női párbajtőr egyéni számában. A nap során öt asszójából négyet megnyert, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×