eur:
394.77
usd:
372.09
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Munkabeszüntetés a Suzukinál

Mintegy ötven dolgozó szüntette be a munkát pénteken hajnalban a Magyar Suzuki Rt. esztergomi üzemében, amikor a műszak végén a korábban elrendelt másfél órás túlórát újabb félórával akarta megtoldani a cég vezetése.

Pármai Zsolt, a Liga Vas- és Fémipari Szövetséghez tartozó Esztergomi Független Gépkocsigyártók Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban elmondta: kollektív szerződésre lenne szükség. Az érdekképviselet egyben a munkaügyi felügyelőséget is felkereste.

A félórás munkabeszüntetés célja a figyelmeztetés volt. Pármai Zsolt közölte: azért döntöttek így, mert a cégvezetés a műszak megkezdése után rendelte el, hogy a másfél órás túlórát két órásra növeli.

Az érdekképviseleti vezető hangsúlyozta: a termelés nem állt le, mert a céljuk az volt, hogy felhívják a cégvezetés figyelmét a jogszerűtlen eljárásra.

Hozzátette: egyeztetni szeretnének a menedzsmenttel egy kölcsönösen előnyös kollektív szerződés elfogadásáról. A Magyar Suzuki Rt. közleményben jelezte, hogy álláspontjuk szerint jogszerűen rendelték el a túlmunka-végzést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×