INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

Munkabeszüntetés a Suzukinál

Infostart

Mintegy ötven dolgozó szüntette be a munkát pénteken hajnalban a Magyar Suzuki Rt. esztergomi üzemében, amikor a műszak végén a korábban elrendelt másfél órás túlórát újabb félórával akarta megtoldani a cég vezetése.

Pármai Zsolt, a Liga Vas- és Fémipari Szövetséghez tartozó Esztergomi Független Gépkocsigyártók Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban elmondta: kollektív szerződésre lenne szükség. Az érdekképviselet egyben a munkaügyi felügyelőséget is felkereste.

A félórás munkabeszüntetés célja a figyelmeztetés volt. Pármai Zsolt közölte: azért döntöttek így, mert a cégvezetés a műszak megkezdése után rendelte el, hogy a másfél órás túlórát két órásra növeli.

Az érdekképviseleti vezető hangsúlyozta: a termelés nem állt le, mert a céljuk az volt, hogy felhívják a cégvezetés figyelmét a jogszerűtlen eljárásra.

Hozzátette: egyeztetni szeretnének a menedzsmenttel egy kölcsönösen előnyös kollektív szerződés elfogadásáról. A Magyar Suzuki Rt. közleményben jelezte, hogy álláspontjuk szerint jogszerűen rendelték el a túlmunka-végzést.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018