eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin

Benzinár-csökkenés várható

Hamarosan a hazai benzináraknak is csökkenniük kell annak hatására, hogy a világpiacon az elmúlt két hétben mintegy 7 dollárral, 59 dollárra mérséklődött az olaj hordónkénti ára - mondta az InfoRádiónak az ING Bank elemzője.

Zékány András elmondta: az elmúlt két hétben az enyhe amerikai tél, és az Irán körüli feszültségek csökkenése is hozzájárult ahhoz, hogy jelentősen csökkenjen az olaj világpiaci ára.

A szakember szerint ennek a csökkenésnek hamarosan meg kell jelennie a magyarországi benzinárakban is.

Korábban már bejelentettek egy 4 forintos csökkenést, ha az olaj tartósan olcsóbb marad, akkor a benzinárak további, hasonló mértékű mérséklődése várható - tette hozzá az elemző.

Az InfoRádió kérdésére Zékány András kijelentette: a MOL Rt-nek nincs lehetősége a kivárásra, mert az erős piaci verseny miatt az olajtársaságnak követnie kell a világpiaci tendenciákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×