eur:
379.02
usd:
348.65
bux:
58010.99
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála

Feltörnek a takarékszövetkezetek

Eredményes évet tudhat maga mögött az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség, hiszen az integráció mérlegfőösszege tavaly decemberre meghaladta az 1.000 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 9 milliárd forintra nőtt. Jóllehet, az uniós csatlakozással lehetőség nyílna a takarékszövetkezetek külföldi megjelenésére, ezt késleltetik a nehezen értelmezhető jogszabályok.

Több mint 1.600 fiókjával a hazai takarékszövetkezeti csoport rendelkezik a legnagyobb hálózattal Magyarországon. Az integráció 2005-ben, az egyre kiélezettebb ágazati verseny ellenére is, növelni tudta piaci részesedését.

Kiss Endre, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke az InfoRádióban elmondta: mérlegfőösszegük meghaladta az 1.000 milliárd forintot, ami alapján a hatodik legnagyobb bankcsoportnak számítanak.

A szövetség mérlegfőösszege 18 százalékkal emelkedett.

Az uniós csatlakozással elvileg megnyílt annak a lehetősége, hogy a takarékszövetkezetek külföldön is terjeszkedjenek. A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet élt is ezzel a lehetőséggel, és fiókot nyitott Pozsonyban.

A pénzügyi felügyelet előírásaival kapcsolatban viszont nem jutottak dűlőre - mondta Kiss Endre.

Hozzátette: nem született sem elfogadó, sem elutasító határozat. A többi takarékszövetkezet most arra vár, hogy a "bátor fecske" ügye rendeződjön.

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke az idén is a 2005-öshöz hasonló növekedésre számít.

Ezt elsősorban az azonos termékekkel, azonos hitelkondíciókkal és egyre színesebb termékpalettával kívánják elérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×