INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

Elkerülhetetlen gázáremelés?

Infostart

Az Európai Bizottság elvárásai miatt az új kormánynak sürgősen konkrét lépésekkel alátámasztott felzárkózási programot kell bemutatnia. Elemzők szerint bevételnövelő és kiadáscsökkentő lépésekre egyaránt szükség lenne.

A 2006-os év gazdaságpolitikai szempontból a parlamenti választások miatt eleve két szakaszra osztható. Markáns politikai lépések megtétele a választások előtt már nem várható, holott az államháztartási hiányt mérsékelni kell. A GKI Gazdaságkutató Rt. vezérigazgató-helyettese, Karsai Gábor az InfoRádióban korábban azt valószínűsítette, hogy a kiigazítás részeként a kormány a gáz árát emelni fogja.

Karsai Gábor elmondta, hogy a magyar lakossági gázár jóval elmarad az uniós országokétól.

A Raiffeisen elemzője nagyobb esélyt lát a kiadáscsökkentésre, mint a központi bevételek növelésére, ami adóemelésekkel járna. Török Zoltán szerint a kiadáscsökkentéshez elsősorban az államigazgatási, azon belül az önkormányzati rendszer átalakítása szükséges.

Török Zoltán szerint az önkormányzati rendszer átalakítása – a helyhatósági választások miatt –ősznél előbb biztosan nem kezdődik el. Az elemző más területeken nem számít gyors eredményre, már csak azért sem, mert a környező országokhoz képest messze Magyarországon a legerősebb az állami centralizáció.

Kapcsolódó hang

Elemzõk az új kormány lehetséges kiadáscsökkentésérõl
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018