eur:
394.29
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A munkaadókat nem érdeklik a választási ígéretek

A munkaadók pusztán egy járulékkedvezmény miatt nem fognak több embert alkalmazni - mondta az InfoRádió megkeresésére a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének társelnöke.

Vadász Péter hangsúlyozta: csak magánvéleményt mond a kormány Start-porgramjairól és a Fidesz járulékcsökkentési tervéről, ugyanis a munkaadókat tömörítő szervezet úgy döntött, hogy a választási kampány idején nem foglalkozik az "egymásra tromfoló pártok" ötleteivel.

Hangsúlyozta: a szervezet elnöksége nem ül össze naponta, hogy megtárgyalja az újabb és újabb ígéreteket. Érdemben reagálni csak a kormányprogramra fognak, egy alapos elemzés után.

Vadász Péter szerint a munkaadók nem alkalmaznak majd több embert csak azért, mert csökkennek a járulékok. Létszámbővítésre csak akkor van lehetőség, ha növekszik a megrendelés.

Szerinte általános tévedés az, hogy a vállalkozók a járulékcsökkentés után automatikusan új alkalmazottakat vesznek fel.

Ha többletbevételük van, azt beruházásra, vagy béremelésre költik, esetleg zsebre teszik - tette hozzá.

Vadász Péter tapasztalata ráadásul az, hogy ha az államháztartás valahol "ajándékot" ad a vállalkozóknak, azt más formában veszi vissza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×