INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

Távozik a KVI vezérigazgató-helyettese

Infostart

Végkielégítés nélkül távozik a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgató-helyettese - tudta meg az InfoRádió. Sugár László megkeresésünkre elmondta: február 28-áig marad tisztségében, ezt követően a versenyszférában kíván elhelyezkedni.

Sugár László, aki 2005 június elseje óta tölti be a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vagyonkezelési vezérigazgató-helyettesi posztját, a versenyszférából került a közigazgatásba. Feladata a használaton kívüli, illetve állami feladatok ellátásához nem szükséges állami ingatlanok, vagyonelemek értékesítése volt.

Mint arról az InfoRádió is többször beszámolt: a tavalyi év során számos értékes ingatlant sikerült eladnia a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak, de az értékesítéseknek idén sincs vége: 2006-ban is körülbelül 90, összesen mintegy 50 milliárd forint értékű ingatlan eladását tervezik a vagyonkezelőnél.

Jóllehet, az értékesítések rendben zajlottak, az elmúlt időszakban –más összefüggésben - időről-időre megjelentek a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezetésével kapcsolatos találgatások. Többször is felröppent Zelles Sándor menesztésének híre, hol a köztársasági elnöki rezidencia eladása, hol pedig a KVI jogi igazgatójának vesztegetési ügye kapcsán.

A pénzügyminiszter azonban minden alkalommal megerősítette posztján Zelles Sándort. Sugár László vagyonkezelési vezérigazgató-helyettes neve ugyanakkor egyetlen tranzakció kapcsán sem merült fel, távozása ezért is tűnhet váratlannak.

Az Inforádió megkeresésére Sugár László megerősítette távozásának hírét. A vezérigazgató-helyettes elmondta: eredeti megbízatása határozatlan időre szólt, maga döntött úgy, hogy február 28-ai hatállyal távozik posztjáról.

Hozzátette: munkaviszonya közös megegyezéssel ér véget, végkielégítést pedig nem kap, csak utolsó havi, azaz februári fizetését veszi fel. Az InfoRádió kérdésére, hogy van-e bármiféle szakmai oka a távozásának –például nem tudták tartani az üzleti tervet, vagy nem teljesültek az előirányzott költségvetési befizetések- Sugár László nemmel válaszolt.

Kapcsolódó hang

Távozik a KVI vezérigazgató-helyettese
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018