eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán

Távozik a KVI vezérigazgató-helyettese

Végkielégítés nélkül távozik a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgató-helyettese - tudta meg az InfoRádió. Sugár László megkeresésünkre elmondta: február 28-áig marad tisztségében, ezt követően a versenyszférában kíván elhelyezkedni.

Sugár László, aki 2005 június elseje óta tölti be a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vagyonkezelési vezérigazgató-helyettesi posztját, a versenyszférából került a közigazgatásba. Feladata a használaton kívüli, illetve állami feladatok ellátásához nem szükséges állami ingatlanok, vagyonelemek értékesítése volt.

Mint arról az InfoRádió is többször beszámolt: a tavalyi év során számos értékes ingatlant sikerült eladnia a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak, de az értékesítéseknek idén sincs vége: 2006-ban is körülbelül 90, összesen mintegy 50 milliárd forint értékű ingatlan eladását tervezik a vagyonkezelőnél.

Jóllehet, az értékesítések rendben zajlottak, az elmúlt időszakban –más összefüggésben - időről-időre megjelentek a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezetésével kapcsolatos találgatások. Többször is felröppent Zelles Sándor menesztésének híre, hol a köztársasági elnöki rezidencia eladása, hol pedig a KVI jogi igazgatójának vesztegetési ügye kapcsán.

A pénzügyminiszter azonban minden alkalommal megerősítette posztján Zelles Sándort. Sugár László vagyonkezelési vezérigazgató-helyettes neve ugyanakkor egyetlen tranzakció kapcsán sem merült fel, távozása ezért is tűnhet váratlannak.

Az Inforádió megkeresésére Sugár László megerősítette távozásának hírét. A vezérigazgató-helyettes elmondta: eredeti megbízatása határozatlan időre szólt, maga döntött úgy, hogy február 28-ai hatállyal távozik posztjáról.

Hozzátette: munkaviszonya közös megegyezéssel ér véget, végkielégítést pedig nem kap, csak utolsó havi, azaz februári fizetését veszi fel. Az InfoRádió kérdésére, hogy van-e bármiféle szakmai oka a távozásának –például nem tudták tartani az üzleti tervet, vagy nem teljesültek az előirányzott költségvetési befizetések- Sugár László nemmel válaszolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×