eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Eladó a Sulinet

Mintegy 3 és fél milliárd forintos bevételt remél az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Sulinet-program végpontjainak értékesítéséből. Ugyanakkor az Internet hozzáférés biztosítására szolgáltatást fog vásárolni, ami az elkövetkezendő három évben 11 milliárd forintba kerülhet.

Az iskolákhoz, művelődési házakhoz telepített, szélessávú internet eléréshez szükséges végponti eszközöket kívánja értékesíteni az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A tárca vezetője, Kovács Kálmán szerint profiltisztítás szükséges, és a közháló-rendszert a szolgáltatás-vásárlásra kell átállítani.

A szolgáltatás a következő három évben 11 milliárd forintba kerülhet, miközben az értékesítésre szánt végponti eszközök könyv szerinti értéke 3 milliárd 460 millió forint, az eladásból tehát ekkora bevétel remélhető.

A végpontok eladását a miniszter szerint részben az indokolja, hogy az államnak nem célja a végpontok majdani fejlesztése.

Arra a kérdésre, hogy az értékesítést miért közbeszerzési, és miért nem privatizációs eljárás keretében bonyolítják le, Kovács Kálmán azt mondta: „A Pénzügyminisztérium és a mi szakembereink egy közös fórumon úgy találták, hogy ez az a jogtiszta eljárás, ami Magyarországon ma megfelel.”

A tárgyalásos közbeszerzési eljáráson a minisztérium március elején hirdet eredményt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×