INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

Eladó a Sulinet

Infostart

Mintegy 3 és fél milliárd forintos bevételt remél az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Sulinet-program végpontjainak értékesítéséből. Ugyanakkor az Internet hozzáférés biztosítására szolgáltatást fog vásárolni, ami az elkövetkezendő három évben 11 milliárd forintba kerülhet.

Az iskolákhoz, művelődési házakhoz telepített, szélessávú internet eléréshez szükséges végponti eszközöket kívánja értékesíteni az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A tárca vezetője, Kovács Kálmán szerint profiltisztítás szükséges, és a közháló-rendszert a szolgáltatás-vásárlásra kell átállítani.

A szolgáltatás a következő három évben 11 milliárd forintba kerülhet, miközben az értékesítésre szánt végponti eszközök könyv szerinti értéke 3 milliárd 460 millió forint, az eladásból tehát ekkora bevétel remélhető.

A végpontok eladását a miniszter szerint részben az indokolja, hogy az államnak nem célja a végpontok majdani fejlesztése.

Arra a kérdésre, hogy az értékesítést miért közbeszerzési, és miért nem privatizációs eljárás keretében bonyolítják le, Kovács Kálmán azt mondta: „A Pénzügyminisztérium és a mi szakembereink egy közös fórumon úgy találták, hogy ez az a jogtiszta eljárás, ami Magyarországon ma megfelel.”

A tárgyalásos közbeszerzési eljáráson a minisztérium március elején hirdet eredményt.

Kapcsolódó hang

Eladó a Sulinet
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018