eur:
393.26
usd:
367.9
bux:
66122.13
2024. április 24. szerda György

950 embert bocsát el a Flextronics

A Flextronics Magyarország 950 ember elbocsátását jelentette be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei munkaügyi központnak. A cég nyíregyházi gyárában jelenleg mintegy 2.000 ember dolgozik, akik felét a tavalyi év második felében vették fel.

A Flextronics illetékese elmondta: 950 a maximálisan elbocsátandók száma, ha azonban új megrendelések érkeznek a nyíregyházi gyárhoz, akkor ennek megfelelően kevesebb embert küldenek el.

A munkások felvétele és elbocsátása közötti rövid időszakkal kapcsolatban a Flextronics közölte, hogy a termelés szezonális. Az ingadozás pedig attól függ, hogy a megrendelők mikor, mennyi termék előállítását rendelik meg a gyártól.

A nyíregyházi gyár kapacitásáról részleteket nem közölt a Flextronics, csupán annyit árul el, hogy háztartási és irodai elektronikai termékek előállítása történik a kelet-magyarországi egységben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×