eur:
368.81
usd:
344.89
bux:
48369.30
2023. június 7. szerda Róbert

Lejárnak a diákhitel-kötvények

Néhány nap múlva lejár az első diákhitel-kötvények futamideje, amely összesen 41 millliárd forintos visszafizetési kötelezettséget jelent a Diákhitel Központ Rt számára.

Õri András kommunikációs igazgató az InfoRádiónak elmondta: több forrás - egyebek közt a Magyar Fejlesztési Bank Rt, az Erste Bank és az Európai Beruházási Bank - hitelei is rendelkezésre állnak a visszafizetéshez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Óvatos mozgások a tőzsdéken, iránymutatásra várnak a befektetők

Óvatos mozgások a tőzsdéken, iránymutatásra várnak a befektetők

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a kereskedés első szakaszában inkább negatív irányú mozgások alakultak ki, bár hozzá kell tenni, hogy az elmúlt napokhoz hasonlóan ma is csak mérsékeltek az elmozdulások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×