eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Kevesebb lemez került a fa alá

Bár három-négyszer több hanghordozó fogyott a karácsony előtti hetekben az év többi időszakához képest, mégis mintegy 10 százalékkal kevesebb CD-t és kazettát vásároltak 2004 hasonló időszakához képest.

Jeszenszky Zsolt, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének (MAHASZ) munkatársa az InfoRádiónak elmondta: a karácsony előtti hetekben átlagosan mintegy 250 ezer hanghordozó fogyott.

Ebbe nem számítják bele a hipermarketekben ezer forint körüli áron kapható cd-ket, kazettákat, amelyekből az ünnepek előtt mintegy 70 ezer darab fogyott.

A MAHASZ munkatársa szerint a forgalom az illegális letöltések és a másolás mellett éppen ezek miatt az olcsó, úgynevezett budget-kiadványok miatt csökken. Ezekből januártól novemberig kétszer annyi fogy, mint a drágább hanghordozókból.

A vevők megszokják ezeket az árakat, és nem hajlandók megvenni a drágább lemezeket; csak karácsonykor, amikor az igényesebb darabokat keresik – véli Jeszenszky Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×