eur:
401.22
usd:
369.68
bux:
75170.39
2024. október 17. csütörtök Hedvig
Nyitókép: Pixabay

Jön némi eső, de csak az ország felére - előrejelzés

A délnyugati, nyugati tájak fölé kissé nedvesebb levegő kúszik be, ezért ott felhőkre és esőre is számítani kell, az ország keleti felén viszont zavartalan lesz a napsütés. Izmosabb front egyelőre nincs a láthatáron.

Csütörtökön nyugat felől lassan tovább vastagszik a felhőzet (estig nagyjából a Duna vonaláig), miközben a keleti, északkeleti országrészben a pára- és ködfoltok feloszlása után zavartalanul napos idő várható. A Dunántúlon helyenként várható eső. A keleties szelet időnként továbbra is élénk, Sopronnál erős széllökések kísérik. Délutánra 12 és 19 fok közé melegszik fel a levegő, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb - olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Pénteken a Dunántúlon változóan, időszakosan erősen felhős idő valószínű, keletebbre a pára- és ködfoltok feloszlása után derült, napos idő várható. Nyugaton, délnyugaton elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül. Hajnalban többnyire 1 és 7 fok közötti értékeket mérhetnek, de a szélvédett, derült, hidegre hajlamos helyeken fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet, míg a felhős részeken 8, 9 fok is lehet. Délutánra 13 és 18 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
Csiki Varga Tamás: ha blokád alá akarnák venni Tajvant, ugyanez történne

kínai hadgyakorlat
Csiki Varga Tamás: ha blokád alá akarnák venni Tajvant, ugyanez történne

A művelet során eddig 30-35 hadihajót és 120 repülőgépet vetettek be a kínai katonai csapatok, melyek körbevették, illetve körbejárták Tajvant a hét elején – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársa.Csiki Varga Tamás a NATO szintén a napokban indított, éves nukleáris hadgyakorlatának céljairól is beszélt.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×