eur:
401.68
usd:
364.22
bux:
0
2024. október 4. péntek Ferenc
Nyitókép: GettyImages/Joos Mind

Sok a baleset – ezt a tipikus hibát kell elkerülni az M0-son

Lehet mondani, hogy a másik sofőr volt a figyelmetlen (ami igaz is), de azért a többi sofőr is tehet valamit a maga védelméért.

A ráfutásos balesetek megelőzéséért tette közzé tipikus szituációk gyűjteményét bemutató videóját a Magyar Közút. Ezek a balesetek a forgalomban talán a leggyakoribbak közé tartoznak, és gyakran elkerülhetők lennének.

A balesetekben közös, hogy

  • nincs elég követési távolság
  • egy sofőr nem az utat figyeli
  • gyorshajtás történik

Az összeállításban hasznos "tedd" és "ne tedd" tanácsokat mutatnak be.

Ilyen például, hogy a belső szalagkorlát nem biztonságos, lehetőség szerint a külső mögé kell menni, vagy hogy ha egy mód van rá, a lassuló forgalomban megállni kényszerülő autók nagyobb távolságot hagyjanak maguk előtt, így egy esetleg hátulról érkező figyelmetlen sofőr az előző autóba nem tolja bele a kocsit.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: regionális háború küszöbére sodródott a Közel-Kelet

Kis-Benedek József: regionális háború küszöbére sodródott a Közel-Kelet

Biztosra vehető az ellencsapás, miután Irán kedd este ballisztikus rakéták százait lőtte ki Izraelre – mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a bevetett új rakétákról, a válasz forgatókönyveiről, de csipogós támadás hadtudományi jelentőségéről és az európai terrorveszély fokozódásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×