eur:
391.49
usd:
359.13
bux:
72358.89
2024. július 16. kedd Valter
hőség kánikula strand nyaralás medence fürdő napozás fürdőruha pihenés relaxáció lazítás
Nyitókép: Peter Cade/Getty Images

Van, ahol már 40 fok feletti a hőség, újabb figyelmeztetéseket adtak ki

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. 12 vármegyére csütörtök éjfélig: az érintett vármegyékben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

Tovább fokozódik a hőség, néhol a 40 fokot is elérhetjük, meghaladhatjuk a következő napokban, várhatóan rekordok is dőlnek - írta közösségi oldalán a Hungaromet.

Az Infostart egy olvasója már szerdán arról számolt be, hogy Hódmezővásárhelyen, árnyékban,

délután három órakor 40,1 Celsius-fokot mutatott a hőmérője.

A meteorológiai szolgálat friss veszélyjelzésében azt írta: csütörtök éjfélig Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Tolna vármegye területére adtak ki piros fokozatú figyelmeztetést.

Erre az időszakra további hét - Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala - vármegye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Ott a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

Budapest turizmusa 2030-ig: így kerülhet a nemzetközi élvonalba a főváros!

A budapesti turizmus jelentősen, akár kétszámjegyű mértékben növekedhet a következő években, ha behozzuk azokat a lemaradásokat, amelyek miatt a környező országok fővárosai vonzóbbak a külföldi utazók körében. Nagy kapacitású szállodákra van szükség és be kell vonzani a prémium utazóknak. Minél több közepes méretű rendezvényre, konferenciára van szükség ahhoz, hogy vonzó legyen a város, és törekedni kell az utazók egyenletes eloszlására időben és térben egyaránt – többek között ezekről beszélgettünk a McKinsey két partnerével, Margaux Constantinnal és Havas Andrással a kedden megjelent, a Mckinsey budapesti turisztikai piacról szóló tanulmánya kapcsán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×