eur:
391.14
usd:
359.4
bux:
72722.85
2024. július 19. péntek Emília
Nyitókép: Pexels.com

Kettészakad az ország, de már küszöbön a nagy változás

A hullámzó front elhagyja a térségünket, de a délkeleti keleti tájakon labilis marad a levegő, ezért ott még kialakulhat zápor, zivatar. A következő napok pedig az emelkedő hőmérsékletről fognak szólni.

Csütörtök a felhős tájakon is fokozatosan szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Gomolyfelhők képződnek, amelyek nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, így délután már egyre inkább ott lehetnek további záporok, zivatarok, amelyek este nagyrészt lecsengenek.

Az északnyugati, nyugati szél – elsősorban a Dunántúlon és északkeleten – több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a legtovább felhős nyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Eltörölné Orbán Viktor a borravaló adóját: egyáltalán létezik olyan? Mit szólnak az éttermek?

Eltörölné Orbán Viktor a borravaló adóját: egyáltalán létezik olyan? Mit szólnak az éttermek?

A borravaló után eddig is alig-alig fizettek adót az éttermek, ha adómentessé válik, az nem lesz nagy segítség a vendéglátósoknak. Ráadásul egyre kevesebbet és egyre kevesebbszer jattol a magyar, ugyanis a kedvező adózású, a vendégek által kötelezően fizetendő szervizdíj váltotta le ezt a régi szokást. Ha hivatalosan is adómentes lesz a borravaló, akkor az újra vonzóbbá válhat a vendéglátósoknak, mint a szervizdíj. Iparági szakértőkkel, vendéglátósokkal is beszélgettünk, mi a véleményük a kormány tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×