eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 14. vasárnap Örs, Stella
Elhagyatott, több éve használaton kívüli rutinpálya a partiumi Nagyváradon 2016. november 11-én. A román kormány a kötelező 11 osztály elvégzésétől tenné függővé a gépjárművezetői jogosítvány kibocsátását. Ezzel és más közlekedésbiztonsági intézkedésekkel - az európai uniós irányelvnek megfelelően felére kívánják csökkenteni a halálos közúti balesetek számát az elkövetkező három évben. Romániánál csak Lettországban rosszabb a helyzet az Európai Unióban a halálos közúti balesetek gyakoriságát illetően. Tavalyelőtt Lettországban 106, míg Romániában 91 halálos baleset jutott egymillió lakosra, míg az uniós átlag alig haladja meg az ötvenet.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezen a durva eseten még a rendőrök is elámultak - fotó

"Kimaxolta", írták a rendőrök, ennél magasabb összegű pénzbüntetést ki se lehet szabni gyorshajtásért.

A megengedett sebesség több mint két és félszeresével hajtott az a motoros, akit Pörbölyön kapott lencsevégre a traffipax.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei mérték a közlekedők sebességét június 10-én délelőtt az 55-ös főúton, Pörböly belterületén. Nem sokkal negyed tíz után egy motoros hajtott el a traffipax előtt. A police.hu oldalon szereplő közlemény szerint rendőrök is meglepődtek azon, amit láttak. A kétkerekű sofőrje ugyanis

a lakott területen belül megengedett 50 km/órás sebesség helyett 128 km/órával száguldott.

A motoros ezzel nemcsak a sebességét maxolta ki, hanem a bírság összegét is, ugyanis 390 ezer forintot kell fizetnie.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Otthonfelújítás: látványberuházásokra költene a többség

Az ingatlantulajdonosok 52 százaléka mutat érdeklődést az energiahatékonyság növelését célzó állami lakásfelújítási konstrukció iránt – egyebek mellett ez derült ki az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából készített, 1000 fős kutatásból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×