eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Hiánypótló újdonsággal érkezik egy nagy Windows 11-frissítés

Régi, sokak által használt alkalmazások szűnnek meg a várhatóan szeptemberben vagy októberben érkező frissítéssel, viszont visszatér egy lehetőség, amit sokan hiányoltak.

A Windows 11-hez még 2024 folyamán érkező 24H2 frissítés több régi alkalmazást fog törölni a rendszerből - írja a Haszon.hu.

Ezek között szerepel

  • a Tippek alkalmazás,
  • a Cortana személyi asszisztens,
  • és a sokak által használt Wordpad is.

Ez utóbbi azért különösen jelentős, mert sokan használták a szöveges dokumentumok megnyitásához. Így ezentúl az Office egyes alkalmazásaira, vagy más, alternatív szövegszerkesztőkre lesz szükség ilyen típusú fájlok megtekintéséhez a jövőben.

Mindemellett a Microsoft nemrég jelentette be, hogy

ismét lesz lehetőség Android alkalmazások futtatására a Windows 11-ben.

A vállalat márciusban, az Amazonnal való korábbi együttműködésének megszakadása után ideiglenesen felfüggesztette a "Windows Subsystem for Android"-ot (WSA). Ez lesz ismét elérhető, viszont a továbbiakban a Tencent saját alkalmazásboltjának appjaiból lehet csak válogatni a WSA közreműködésével.

Először körülbelül 1500 mobilalkalmazás lesz használható így számítógépen. A megújuló szolgáltatás először Kínában lesz elérhető, az viszont egyelőre nem egyértelmű, mely régiókban számíthatnak még a felhasználók a funkcióra - írják.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 07:40
2024. július 27. 07:00
×
×
×
×